De siste innen interiørkonsepter inntar Lillehammer Meieri, etter at TEMA eiendom har investert stort for å oppgradere det historiske industrilokalet til et topp moderne næringsbygg. Området blir et felles, tidsriktig møtepunkt for hus og hjem – med Byggmakker som nærmeste nabo. Utleiedirektør Kjell Arne Halvorsen og prosjektleder Kristian Kraabøl i TEMA forteller om renoveringsprosjektet.

Renoveringen er i full sving, og vi møter Kjell Arne og Kristian inne i lokalene til Sigdal som feirer offisiell åpning med kaffe og kake. Det gamle industribygget har fått et moderne løft. De store industrivinduene er skiftet energieffektive nye vinduer med sort innramming og nytt glass. Fasaden og overflater er oppgradert. Lokalet har fortsatt en rå og industriell look, men alt føles moderne. Inne hos Sigdal er det lyst og høyt oppunder himlingen, med nye og stilrene utstilte kjøkken. Utleiedirektør Kjell Arne Halvorsen forteller om renoveringsprosjektet så langt. 

«Her ønsker vi å skape den nye møteplassen for hus og hjem i Lillehammer, hvor det skal være lett og intuitivt for kundene å gå fra butikk til butikk. Vi har nettopp pusset opp og fått Sigdal i hus, og snart kommer Møbelringen inn ved siden av. Lillehammer Meieri er jo også i god posisjon med Byggmakker rett over parkeringen, så mye av det du trenger til hjemmet finner du her».

Industribygg med sjel og bærekraftsfokus

Kristian Kraabøl er prosjektleder, og jobber blant annet med planleggingen og logistikken rundt renoveringen av bygget. Han forteller om mange overraskelser og utfordringer med alt som måtte byttes ut i et sånt gammelt bygg, men at det er noe de har vært forberedt på. Gamle industribygg er laget for å ha lang levetid, og dette bygget tåler mange flere år på baken, samtidig som det får et friskt løft.  

«Det er mye sjarm i sånne gamle industribygg, og vi er veldig opptatt av å beholde dette uttrykket. Vi har engasjert Ram Arkitektur fra Lillehammer i utformingen av bygget, og de er helt med på notene når det gjelder bevaringen av industrisjelen». 

I samarbeid med RAM har Kristian fått illustrert fasaden, slik den skal bli seende ut etter Møbelringen har flyttet inn. Tanken er at det skal være lett for besøkende å gå mellom de ulike aktørene, så det er laget tilrettelagte gangveger som skal sluse kundene mellom byggene. 

«Vi ønsket å «pimpe» opp fasaden, og her har de virkelig klart det. Vi vil også skryte av håndverkerne fra Evensen & Evensen som gjør en veldig god jobb med å ta vare på det gode gamle, kombinert med alt det nye som skal inn», roser Kraabøl.

I tillegg til en tidsriktig fasade, er Kjell Arne og Kristian ivrige når de forteller om oppgraderingen av de tekniske systemene i hjertet av bygningen. Her satses det på bærekraftige løsninger, med blant annet fjernvarme, nye energieffektive ventilasjons- og tekniske anlegg, nytt elektrisk system og godt isolerte vinduer som er over dagens krav for å møte langsiktig byggingsstandard.  

Sigdal-gjengen er godt fornøyd med de nye lokalene. Fra venstre: Bent Solberg, Magne Bjerkan, Lene Kristine Sjøflot, Kari Nielsen, Kjell Arne Halvorsen (Tema), Gry Vold, Kristian Kraabøl (Tema), Johan Kridih


 

Sigdal – første leietaker på plass

Det var også et stort poeng for Sigdal, at lokalene bygget opp under bærekraftstrategien deres. Siden dette var åpningsdagen til Sigdal fikk vi også noen ord med distriktssjef Magne Bjerkan og daglig leder hos Sigdal Lillehammer, Gjøvik og Hamar, Gry Vold. Bjerkan tar oss entusiastisk gjennom innflyttingsprosessen, og er godt fornøyd med lokalene TEMA leier ut. 

«Her har vi fått åpnet en butikk med kjempefin beliggenhet. Det er en stor parkeringsplass utenfor, og ikke minst er det gunstig for levering og transport av kjøkken i dette området. Utstillingene byttes stadig ut, og da er det en fordel at dette skjer så knirkefritt som mulig. Vi ser også frem til å få en møbelbutikk som nærmeste nabo. Vi har kommet til Lillehammer for å bli», forteller Bjerkan og Vold. 

Ledig lokale for rett bedrift

Det ventes at Møbelringen begynner å flytte inn i lokalene ved siden av Sigdal i desember, med offisiell åpning i januar. På vestsiden av bygget har elektrikerfirmaet Østbye & Sletmoen i ElteraGruppen fått flotte kontorlokaler og lager i det gamle fyrrommet til Meieriet. I front av bygget, i lokalene nærmest innkjøringen, står det fortsatt et ledig lokale på ca 300 kvm. Leietakeren her vil få en fantastisk utstillingsplass med samme store flotte vinduer som Sigdal.  

«Det er viktig for oss at leietakeren får et lokale som fungerer for dem, vi venter derfor med renoveringen her til vi har leietakeren klar. Vi har som mål å få inn en utadvendt leietaker som passer godt sammen med kjøkken- og møbelutsalget som allerede er her i bygget», forteller Kjell Arne. 

Han har allerede fått flere henvendelser om det ledige lokalet, men venter på den riktige leietakeren, som vil komplementere de andre virksomhetene som er her allerede.