«Vi er jo litt kongen på Haugen her», sier avdelingsleder Stig Arne Almskår og ser ut mot E6.
Rett ved innfarten til Nydalen, i nabobygget til Circle K, har velrennomerte Jonstad Auto bestemt seg for å satse. Lastebilverkstedet har akkurat flyttet inn i et bygg, som er som skreddersydd for driften deres.

Bedriften flyttet inn i starten av 2023 og inne i verkstedet er det allerede full fart. Det jobbes iherdig og du merker fort den gode stemningen mellom de ansatte.

«Vet du, vi ser faktisk aldri noen mobil på arbeidsplassen her», sier Stig Arne når vi er ute i en av de store hallene. «Gutta spiller kortspill i lunsjen. Folk trives og har det bra på jobb – da gjør de også en god jobb, tenker jeg.»

Trivsel og teft

Jonstad Auto har drevet lastebilverksted, med stor suksess i Alvdal, i 10 år. Det er lett å tenke at trivsel på jobb og fornøyde ansatte kan være litt av grunnen. I tillegg, forteller Stig Arne, har Øystein, som er daglig leder, en helt egen teft når det kommer til å drive lastebilverksted.

«Øystein har god kontroll på hva som skjer i bransjen», forteller Stig Arne. «Han kjenner markedet og kundene og vet hvor det er lurt å satse».

Selskapet satser på å bli aller best på drop-in. Ellers skal de tilby EU-kontroll, reparasjoner og ombygging og skal også ha en liten butikk med lastebiltilbehør som kjetting og lysutstyr.

Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet

Grunnen til at Jonstad velger å satse akkurat i Nydal er den gode beliggenheten. Sjåførene/kundene har enkelt tilgang på offentlig transport og «alle fasiliteter» fra verkstedet. I tillegg ligger verkstedet ved en hovedtransportåre og har med denne beliggenheten også tre faste delleveringer i døgnet, fra MECA. Dette gjør at verkstedet i Nydalen allerede har gode synergier med Alvdalverkstedet. Nydalen har bedre tilgang på deler, noe som gjør at Alvdal kan sende biler det haster med, videre til Nydalen.

Satsingen på Hamar har gått over all forventning og det er allerede god fart i verkstedet. De kan skilte med både små og store selskaper som bruker verkstedet, mer eller mindre fast. De 9 ansatte har nok å henge fingrene i og går en travel og spennende tid i møte.Utleie uten store ombygginger

Som eiendomsforvalter og utleier er det utrolig hyggelig å kunne tilby en kunde en bygning som passer perfekt for driften de trenger. Kunden kan flytte inn, nesten umiddelbart, om de vil. I tillegg er det å ikke måtte gjøre om hver millimeter i bygget for hver nye kunde, både bærekraftig for miljøet og for driften i selskapet.

Verkstedsbygget har 8 lastebilløp, inkl. vaskehall, og har i tillegg en kontordel, hvor det også er planlagt butikk. Da Jonstad Auto flyttet inn ble det gjort litt småoppgraderinger, som å skifte fra lysrør til LED-lys i hallene. Portene inn til hallene skal også skiftes, og om ikke lenge blir fasaden oppgradert med ny maling.