- Jeg kjenner jo at jeg er litt stolt av arbeidsplassen min. Jeg liker å komme på jobb her og det er ekstra hyggelig å ta med kunder på møter når lokalene ser så bra ut som de gjør.

Marianne er advokat og eier i Advokatfirmaet Berg. Firmaet spesialiserer seg på arbeids- og selskapsrett, arv og kontrakter og bistår også flere virksomheter med lederstøtte og HR-tjenester. Advokatfirmaet har kontorer på Gjøvik, Ringebu og på Fakkelgården på Lillehammer. Her leier de lokaler sammen med 31 andre bedrifter. Selskapet har drevet siden 2018, og de har trivdes i lokalene i Fakkelgården. Marianne forteller at hun likevel virkelig har kjent forskjell i arbeidshverdagen, etter oppgraderingen i lokalene. Hun kommer med et enkelt eksempel:

- Jeg hadde for ikke så lenge siden en av lederne vi jobber med, inne til møte her. Da han kom inn i lokalene, kom det ganske umiddelbart fra ham: her var det skikkelig fint! Det gir jo meg en ekstra god følelse å ta med kundene mine hit, når reaksjonen er sånn. 

Oppgradering med synergieffekt

Det skjer noe når folk trives i lokalene de oppholder seg i. I tillegg til at det er hyggelig å komme på jobb har det skjedd en del synergier mellom bedriftene i kjølvannet av oppgraderingen. Marianne beskriver sin opplevelse av hva de nye fellesarealene har gitt leietakerne:

- Nå har jo folk plutselig mer lyst til å oppholde seg i fellesarealene. De har blitt møteplasser. Vi og andre bedrifter har opprettet kontakter og samarbeid vi nok ikke hadde fått uten at omgivelsene la til rette for det.

Planer videre

Etter TEMA kjøpte Fakkelgården på Lillehammer i 2022 er det blitt gjort en stor jobb med fellesarealene i bygget. Bygget var godt vedlikeholdt da TEMA kjøpte det, men det var gjort lite på overflatene siden bygget ble satt opp i forbindelse med OL i 1994. Endringene har gjort at arbeidsplassen har blitt en ganske annen for de over 400 menneskene og 32 bedriftene om har arbeidshverdagen sin her.

- TEMA overtok et godt vedlikeholdt bygg, forteller Ingrid Roald som er eiendomsforvalter i TEMA. Det er kun gjort innvendige oppgraderinger på Fakkelgården, siden TEMA kjøpte for et år siden. Vi har blant annet oppgradert møterom, felles oppholdsrom, toaletter og treningsrommet. Det er skikkelig hyggelig å se og høre at det har en så stor effekt på leietakerne våre her.

Blant leietakerne finner du blant annet Eidsiva, Ikomm (Arena 17), Innlandet fylkesarkiv, Mattilsynet og Dialecta. I tillegg til nye overflater er også skiltingen i bygget oppgradert, uteplassene har fått et ansiktsløft og det å leie i bygget har blitt mer miljøvennlig, etter at TEMA nå har gått over til fjernvarme.

- Det gjenstår kun et par småting her nå, forteller Ingrid. Kjøkken og kantine skal oppgraderes og i tillegg er det snart på plass en egen innendørs sykkelparkering, hvor du kan sykle rett inn i en kulvert og parkere sykkelen før du går på jobb.