Fellesarealene på Vikasenteret i Ottestad har fått en ordentlig oppgradering. Himlingen har fått nye lamper og både tak og vegger har blitt oppgradert i tidsriktige farger og materialer.

En del av det å eie større bygg er å passe på at leietakerne trives med omgivelsene og tilrettelegge slik at brukerne har det de trenger for driften sin. På et kjøpesenter vil det også si å legge til rette for at trafikken inn på senteret blir så stor som mulig. Dette gjør vi både ved å oppgradere fellesarealer, slik at det er hyggelig å ferdes der, og ved å sørge for en god butikkmiks som gjør at de besøkende finner det de trenger.

Senterleder Harald Tungevåg merker at oppgraderingen på Vikasenteret har gjort en forskjell. Ikke bare for de eksisterende leietakerne, men også for de potensielle:

- Vi ser at oppgraderingen av fellesarealet har vært med å løfte Vikasenteret, slik at vi nå er attraktiv for leietakere, som kanskje ikke ville vurdert senteret tidligere.

Han forteller videre at de jobber konkret med et par potensielle leietakere nå, hvor de samtidig ser på en løsning og ombygging av fellesarealer. Han forklarer tankene de har:

- Ombyggingen vi ser for oss, vil gjøre oss enda bedre rigget for mange alternative løsninger fremover, slik at vi for eksempel kan tilby lokaler til én stor leietaker, eller mange små, uten at det går ut over infrastrukturen med hensyn til for eksempel varelevering og kundefasiliteter.


Rett inn i oppgraderte fellesarealer

Café idyll startet i juli 2022. Hilde Røsberg driver caféen som ligger rett til høyre når du går inn hovedinngangen. Hun er veldig fornøyd med oppgraderingen i fellesarealene som nå nesten virker som en naturlig forlengelse av caféen. 

– Vi synes jo at det var litt hyggelig at de valgte de samme lampene som vi har da de oppgraderte fellesarealene her, smiler Hilde, og nikker til de sirkelformede lampene som henger mellom blomsterkrukken i taket.

Hun er også veldig fornøyd med at fargevalget i fellesarealene komplementerer caféen sine farger. Det gjør det enda mer naturlig å bruke fellesarealene utenfor Caféen når de trenger det. Noe de har fult mulighet til å gjøre når de har arrangementer.

I et av de små avlukkene har Frivillig-sentralen laget seg et kontor for dagen. Mens vi er der, er det flere som er innom den lille stasjonen, og også svipper innom Hilde og kjøper seg en kaffe. Caféen har som mål å være en oase for nærmiljøet, noe som det virkelig virker som at de har klart.

- Vi prøver å legge opp til samarbeid med lokale krefter her, forteller Hilde. Vi har hatt både konserter og bruktmarkeder i lokalene – og Frivilligsentralen har også faste dager de sitter her. 


Glad for både ny nabo og oppgradering

Kate Pettersen har drevet på senteret i 16 år, hun har merket at trafikken på senteret har fått et oppsving det siste året og mener at caféen skal ha mye av æren for det økte besøkstallet. 

- Vi merker absolutt mer trafikk her siden caféen kom. Samtidig er det også veldig hyggelig å se nedover gangene, med oppgraderingen som er gjort, smiler hun. Det gir deg jo en helt annen følelse å gå her nå enn for bare et år siden. 

Flere har også vært innom for å se på de ombyggede lokalene ved siden av Vikafrisørene, som ligger rett til høyre for Café Idyll. De har en plassering hun mener er kjempefin og hun gleder seg til enda en ny nabo, som vil være med og gjøre trafikken til senteret enda større.