Det var nesten ikke mulig å finne parkeringsplass utenfor senteret da den populære danske lavpriskjeden Normal åpnet på Mølla storsenter, helt på tampen av mars. Køene gikk fra hjertet av senteret, helt ut til parkeringen da klokken slo 0900.

Bildekarusellen:
Utenfor Normal står Mats Joakim Berg og Grete Marion og passer på at alle som kommer, får en godt fylt goodiebag med seg i hånden. De er lånt inn fra Normal på Hamar og forteller smilende at de faktisk forventet lange køer i åpningen. "Det er sånn det pleier å være når det åpner en ny Normal-butikk" forklarer Mats. Han og Grete Marion kommer til å fungere som vikarer på senteret også etter åpningen. 

Med på åpningen var også direktør i TEMA eiendom, Stian Molstadkroken, Senterleder Harald Tungevåg og næringssjef i kommunen, Ove Gjesdal.

«Det er hyggelig å se trafikken Normal allerede skaper til sentrum og både tror og tenker at dette er et flott tilskudd til Brumunddal»

Dette uttalte næringssjef i Ringsaker, Ove Gjesdal. Han roste også folkene som hadde møtt opp for å støtte opp om nyåpningen.

«Det er flott å se at så mange Ringsaksokninger støtter opp om- og bruker senteret». 

Rekordmåned med tre nyetableringer

Normal slo på stortrommen og hadde både goodiebags, konkurranser og DJ på plass da de åpnet. Det er den siste av i alt tre nyetableringer på senteret i mars. Før Normal, som åpnet i slutten av mars, kom både Tunstua, som selger garn og syutstyr og frisørsalongen Cut&Go. Begge har hatt gode åpningsuker.
Les mer om nyåpningene på Mølla sin nettside.

Senterleder Harald Tungevåg er enig med næringssjefen i kommunen når det kommer til eierskapet befolkningen har til Mølla.

«Jeg vil jo si at Ringsaksokningene er ganske unike når det kommer til å støtte opp om det som skjer i kommunen her. Folk er virkelig positive og møter opp når det skjer noe nytt», sier senterleder Harald Tungevåg.


Bildekarusellen over:
Grethe Enger har startet opp Tunstua sammen med døtrene Toini og Elin. I tillegg til å selge garn og syutsyr driver de med omsøm og fiks på klær for kunder som har behov for litt syhjelp. Trioen forteller at omsetningen første måned har vært over all for forventning og de gleder seg til fortsettelsen.

Gode tall for fremtiden

Harald forteller at de siste årenes ombygging og satsing på senteret har bidratt sterkt til at Mølla storsenter i 2022 kunne si at de har doblet omsetningen siden 2010.  

«Med 487 mill. I omsetning og 1,9 mill besøkende i 2022, har senteret gode nok tall til å trekke til seg enda flere butikker og dermed også enda flere besøkende», konkluderer senterlederen med.