Bli med på veien til det som skal bli innlandets største dyresykehus! Dyreklinikken AniCura har trivdes godt i lokalene de leier, men i løpet av de ti årene de har leid av Tema har de også vokst. Da lokalene i Parkgata i Gjøvik sentrum ikke lot seg utvide på noen god måte, tok de avgjørelsen om å bygge helt nytt på Kallerud.

- Det har faktisk tatt fem år, vel og merke med en korona-periode og -pause inkludert, før vi nå setter spaden i jorden, forteller Anne Mette. 

Anne Mette er veterinær og daglig leder på AniCura. Da de startet opp i Parkgata var de ti ansatte og lokalene var helt perfekte til deres behov. Nå er de 17 og de går rett og slett litt oppå hverandre. Hun forteller videre om veien til nytt:

- Det har vært mange kokker innblandet, forklarer Anne Mette når vi snakker om tiden det har tatt å komme til byggestart. 

Alt fra eierne som sitter i USA, til konsernets arkitekter og ansatte i dyreklinikken har fått mene noe. Nå mener imidlertid gjengen på AniCura at hver minste detalj er plassert der den skal være.

Visjon

Anne Mettes mål er å skape et skikkelig godt og stort fagmiljø. Hun er generelt opptatt av at de ansatte skal oppleve mestring og utvikling hver dag på jobb. I tillegg, mener hun, er det viktig at de ansatte får kursene de trenger for å holde seg oppdatert på fagfeltet sitt.

- Tiden hvor veterinæren skulle kunna alt om dyr, er over. Det er rett og slett umulig å få til med all nisjekunnskap som finnes, forklarer Anne Mette.

Hun sammenlikner det litt med allmennlege og spesialister. En almennlege vil ikke kunne løse alt for deg, men vil være nødt til å sende deg videre til en spesialist. 

- På dyresykehuset vil det være flere spesialistteam som skal kunne gi dyret ditt akkurat den behandlingen det trenger.Hvordan blir de nye lokalene?

Lokalene de skal bygge blir et minisykehus og skal etter planen stå ferdig i Q4 i år. Anne Mette forteller hvordan lokalene vil fungere.

- Det nye dyresykehuset vil skape en enda bedre flyt i hverdagen for de ansatte. Rommene er plassert slik arbeidsflyten tilsier at de bør plasseres. Vi vil også ha egne teamrom til de ulike teamene på huset. I tillegg får de ansatte mye bedre plass ved for eksempel at garderoben faktisk er så stor at mer enn tre ansatte får plass i den.

Anne Mette viser tegningene av soverom til ansatte som er på døgnvakt. I lokalene de leier nå ligger de på madrasser på kontorgulvet om de jobber natt. Det er selvfølgelig ikke bare de ansatte som får nyte av oppgraderingen ved det nye bygget på Kallerud.

- Vi vil også ha for eksempel egne rom for katt, noe som vil gjøre at kattene får en mye bedre opplevelse av å være på klinikken her. Vi får også en CT inn - i tillegg til røntgen som vi allerede har.

Anne Mette forteller at de planlegger flytting i nyttårsskiftet. Vi skal følger de videre inn i nytt lokale, og gleder oss til å vise dere den nye dyreklinikken, når de er på plass.

Om Anicura

AniCura er eid av det amerikanske selskapet Mars Petcare, et familieeid konsern som fokuserer på veterinærtjenester og dyrefór. Selskapet er mer enn 75 år gammelt og har en lang historie med stell av- og ernæring til dyr. 

AniCura på Kallerud vil være Innlandets største dyresykehus når det står ferdig. Klinikken vil ha blant annet et kirurgiteam, indremedisinteam og tannlegeteam. Sykehuset vil også ha folk med lang erfaring innen oftalmologi og dermatologi, og kan også skilte med master i onkologi og kiropraktikk.