Den splitter nye hallen til Fun Padel på Kallerud har bare vært åpen et par måneder, men allerede er anlegget godt besøkt. Vi møter Rickard, som driver hallen sammen med kompisen Petter.
«Vi er kjempefornøyd med trafikken her de første to månedene. Dette har gått over all forventning og det er gøy å se hvor fort folk får smaken for sporten», smiler gründeren.

Fra idé til ferdig padel-hall

Da de tok kontakt med Tema Eiendom for ca et år siden hadde de vært på leting i et år etter en god adresse for aktiviteten. Rickard forteller:

«Da vi først fikk kontakt med Tema, hoppet de på idéen med én gang. Og da vi så tomten var vi egentlig ganske solgt. Den har jo god beliggenhet med tanke på både NTNU og byen. I tillegg fikk vi jo muligheten til å være med på å lage et helt nytt bygg, som faktisk er tilpasset sporten.»

Tema eier, padel-duoen leier. De har vært med på hele prosessen fra byggsøknad og planlegging til de siste innredningsdetaljene. Resultatet er en hall som er perfekt tilpasset den raskt voksende sporten.

Smart-hall

Tilgangen til bygget er helt automatisert. Før du spiller må du booke bane i en app. Lyset slår seg på fem minutter før du kommer, så låser du opp døren med kode. Du kan leie racket og ball i en automat og på veggen bak oss henger det racketer og baller du kan kjøpe. 

Selv om hallen er selvbetjent forteller Rickard at de kommer til å ha åpen butikk/resepsjon litt fremover:

«Akkurat nå, og i en periode fremover, tenker vi likevel at vi skal ha åpningstider hvor vi er til stede, slik at vi skaper litt miljø og hjelper folk i gang»

Mens vi står og snakker blir vi hele tiden avbrutt av folk som vil fortelle Rickard hvor mye de hygger seg med tilbudet, eller hvor mye de synes de har utviklet seg. Det er tydelig at både Rickard og brukerne av hallen er godt fornøyd med den.  


 Hva er padel?

«Padel er på en måte en mellomting mellom squash og tennis, men kanskje mest likt tennis.» forteller Rickard. 

Rickard, som er svensk, forteller at padel har vært stort i Sverige i mange år. Da Petter, kompisen til Rickard, lurte på om han ville være med og starte en padel-hall, sa Rickard ja uten å blunke. Det er lett å se at han brenner for sporten – og folkene. Han forklarer sporten videre: 

«Veldig likt tennis, men med mindre baner og to spillere på hver side. Og så er det lov å bruke veggen bak spillerne. På mange måter er det derfor mer lavterskel og enklere enn tennis.»

Hallen kommer ellers også til å holde turneringer og arrangementer fremover. Vi tenker at hallen er et flott tilskudd til byen og er glad for gutta som ønsker å satse.